Wilayah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Hiji wilāyah (Basa Arab: ولاية‎) atanapi vilâyet (dina Basa Pérsia), atanapi vilayat dina Urdu jeung Basa Turk, nyaéta hiji babagian administratif, biasana ditarjamahkeun kana "propinsi", atanapi "kagubernuran". Kecap ieu asalna ti Basa Arab "w-l-y", "maréntah": hiji wāli — "pamaréntah/gubernur" — maréntahan hiji wilayah, "nu diparéntah".

Citakan:Types of country subdivision