Éléktrométer

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Diagram elektroskop

Éléktrométer nyaéta pakakas ukur muatan listrik atawa béda poténsial listrik. Wanda éléktrométer aya rupa-rupa, mimiti ti jieunan leungeun nepi ka pakakas éléktronik kalawan katalitian anu hadé pisan. Éléktrométer modéren anu dumasar kana téknologi bumbung hapa atawa fase padet (solid state) bisa dipaké pikeun ngukur arus listrik anu pohara leutik nepi ka 1 femtoamper. Éléktroskop nyaéta pakakas sarupa anu leuwih basajan, anu cara gawéna dumasar kana prinsip anu sarupa, tapi ngan némbongkeun kuat rélatif voltase atawa muatan listrik.

Tumbu ka luar[édit | édit sumber]