ATP sintase

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

ATP sintase (Citakan:Nomer EC) mangrupa istilah umum pikeun énzim nu bisa nyintésis adenosin trifosfat (ATP) tina adenosin difosfat (ADP) jeung fosfat anorganik ngamangpaatkeun sababaraha bentuk énergi. Runtuyan réaksi gemblengna nyaéta

ADP + Pi → ATP

Énzim ieu penting pisan pikeun ampir sakabéh organisme, sabab ATP mangrupa "alat tukeur énergi" sél.

Dina mitokondria, ATP sintase FOF1 boga sajarah panalungtikan anu panjang. Bagian F1 dina ATP sintase aya luhureun mémbran, sedengkeun bagian FO aya dina mémbran.

ATP sintase E. coli[édit | édit sumber]

ATP sintase E. coli mangrupa nu pangbasajanna, diwangun ku ukur 8 tipe subunit.

ATP sintasé kapang[édit | édit sumber]

ATP sintase kapang nepi ka kiwari masih dianggap mangrupa nu pangrumitna, diwangun ku 20 tipe subunit.

Baca ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg