Abas Alibasyah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Abas Alibasyah nyaéta miboga garan aslina Alibasyah Natapriyatna.[1] Gumelar a di Purwakarta, 1 Maret 1928.[1] Anjeunna téh salah saurang palukis jeung dosen.[1] Dina mangsa panjajahan Walanda, Abas kantos diajar di HIS, dina mangsa Jepang anjeunna ngalanjutkeun ka Shihangakko (Sakola Guru).[1] Ti dinya Abas téh ngamimitian diajar ngalukis nu diayakeun ku Keimin Bunka Shidósho (Pusat Kebudayaan Rakyat) Bandung nu diaping ku Héndra Gunawan, Barli Sasmitawinata, jeung Kerton Sujana.[1] Abas wawanohan jeung palukis nu kasohor upamana Affandi jeung Héndra nu satuluyna ngadegkeun sanggar Pelukis Rakéyat.[1] Saenggeus réngsé SMA, Abas asup ASRI nu nembé diadegkeun dina taun 1950.[1] Saenggeus réng ti ASRI Abas dipénta ngawulang didinya.[1] Taun 1965, ASRI dirobah jadi STSRI jeung Abas salaku pupuhuna.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 5. ISBN 9794192597.