Abdul Halim

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Abdul Halim (Jatiwangi, Majalengka, 17 Juni 1887-7 Mei 1962) nya éta salah saurang Kiai Haji, ulama, guru.[1] Ngaran saacan naék hajina nya éta Otong Syatori, anakna Muhammad Iskandar, panghulu kawedanan Jatiwangi.[1] Ti keur leutik geus ngaji agama kanu jadi bapana, terus pundah-pindah ka sababaraha pasantrén.[1] Di unggal pesantrén anjeunna diajar sataun nepi 3 taun. Mimitina di pasantrén Ranji Wétan, Majalengka, pimpinan K.H. Anwar, teras pasantrén Lontangjaya, Leuwimunding, pimpinan K.H. Abdullah; Pasantrén Bobos, Sumber, Cirebon, pimpinan K.H. Sujak (Sudjak); Pasantrén Ciwedus, Cilimus, Kuningan pimpinan K.H. Ahmad Sobari; Pasantrén Kedungwuni, Pakalongan pimpinan K.H. Agus, teras satuluyna balik deui ka Pasantrén Ciwedus.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. ISBN 9794192597.