Abracadabra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Abracadabra nyaéta ucapan mantra pamaén sulap, sarta kecap anu miboga kakuatan nepi ka ngadadak ngahasilkeun hiji kajadian nu tangtu.[1] Kecap éta asalna tina basa Aram anu hartina "saya buat ketika saya berkata" kecap éta digunakeun dina abad ka-3.[1] Pamadegan séjén nyebutkeun asalna tina basa Ibrani nu hartina Rama, Budak jeung Roh Kudus.[1] Abracadabra ogé digunakeun pikeun rupa-rupa wangun karya seni kaasup séri novel Harry Potter.[1] Danarto ngagunakeun kecap abracadabra jang salah sahiji judul carponna, nyaéta dina kumpulan carpona anu judulna Godlob.[1] Istilah séjén anu sarua ma'nana nyaéta simsalabim.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah,Biografi. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.