Abracadabra

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Abracadabra nyaéta ucapan mantra pamaén sulap, sarta kecap anu miboga kakuatan nepi ka ngadadak ngahasilkeun hiji kajadian nu tangtu.[1] Kecap éta asalna tina basa Aram anu hartina "saya buat ketika saya berkata" kecap éta digunakeun dina abad ka-3.[1] Pamadegan séjén nyebutkeun asalna tina basa Ibrani nu hartina Rama, Budak jeung Roh Kudus.[1] Abracadabra ogé digunakeun pikeun rupa-rupa wangun karya seni kaasup séri novel Harry Potter.[1] Danarto ngagunakeun kecap abracadabra jang salah sahiji judul carponna, nyaéta dina kumpulan carpona anu judulna Godlob.[1] Istilah séjén anu sarua ma'nana nyaéta simsalabim.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah,Biografi. Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.