Abu al-Qasim al-Zahrawi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Abu al-Qasim al-Zahrawi

Abu al-Qasim al-Zahrawi atawa nu leuwih dipikawanoh Al-Zahrawi (936-1013) gumelar di Az-Zahra (pasisian kota Cordoba), Spanyol.[1] Al-Zahrawi nyaéta salah saurang ahli bedah Islam anu kasohor dina mangsa abad pertengahan.[1] Al-Zahrawi kaasup jelema nu jinius, manéhna ogé dipikawanoh salaku ahli téori pangobatan, kaasup dokter.[1] Salah sahiji karyana nu kasohor nyaéta buku nu judulna Al-Tasrif, hiji karya énsiklopédia nu jumlahna nepi ka 30 jilid.[1] Éta buku ngabahas ngeunaan élmu pangobatan, sarta tilu di antarana ngeunaan élmu bedah.[1]

Al-Zahrawi ogé geus hasil dina nyieun obat-obatan pikeun operasi bedah.[2] Lian ti kitu, Al-Zahrawi ogé nu mimiti ngawanohkeun pakakas médis tina logam pikeun operasi bedah.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e "Seratus Muslim Terkemuka" Jakarta: Pustaka Firdaus, 2003
  2. a b "147 Ilmuan Terkemuka Dalam Sejarah Islam" Jakarta: Pustaka Al-kautsar, 2007


Nulis.jpg