Accra

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Puseur kota Accra

Accra nyaéta ibu kota sakaligus kota panggedéna di Ghana. Accra aya di kiduleun Ghana dina koordinat 5°33' LKa 0°15' BWé. Pangeusina 1.970.400 jiwa (2005).

Accra diadegkeun ku suku Ga abad ka-15 minangka puseur perdagangan keur bangsa Portugal.

Accra kiwari dilayanan ku Bandara Internasional Kotoka jeung palabuan utama nu aya di kota Tema.


Nulis.jpg