Aksara Arab

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aksara Arab nyaéta aksara anu mimitina digunakeun pikeun nuliskeun basa Arab, diturunkeun tina aksara Aramea, ditulis ti katuhu ka kénca[1].

Wangun aksara[édit | édit sumber]

Aksara Diucapkeunna Internasional
ا alif alif
ب ba bāʾ
ت ta tāʾ
ث tsa ṯāʾ
ج jim ǧīm
ح ḥa ḥāʾ
خ kha ḫāʾ
د dal dāl
ذ dzal ḏāl
ر ra rāʾ
ز zai zāy
س sin sīn
ش syin šīn
ص shad ṣād
ض dhad ḍād
ط tha ṭāʾ
ظ zha ẓāʾ
ع ain 'ayn
غ ghain ġayn
ف fa fāʾ
ق qaf qāf
ك kaf kāf
ل lam lām
م mim mīm
ن nun nūn
ه ha hāʾ
ء hamzah hamzah
و wau wāw
ي ya yāʾ

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

  1. http://kbbi.web.id/aksara (diakses 11 Agustus 2015)