Aksara Arab

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Aksara Arab nyaéta aksara anu mimitina digunakeun pikeun nuliskeun basa Arab, diturunkeun tina aksara Aramea, ditulis ti katuhu ka kénca[1].

Wangun aksara[édit | édit sumber]

Aksara Diucapkeunna Internasional
ا alif alif
ب ba bāʾ
ت ta tāʾ
ث tsa ṯāʾ
ج jim ǧīm
ح ḥa ḥāʾ
خ kha ḫāʾ
د dal dāl
ذ dzal ḏāl
ر ra rāʾ
ز zai zāy
س sin sīn
ش syin šīn
ص shad ṣād
ض dhad ḍād
ط tha ṭāʾ
ظ zha ẓāʾ
ع ain 'ayn
غ ghain ġayn
ف fa fāʾ
ق qaf qāf
ك kaf kāf
ل lam lām
م mim mīm
ن nun nūn
ه ha hāʾ
ء hamzah hamzah
و wau wāw
ي ya yāʾ

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

  1. http://kbbi.web.id/aksara (diakses 11 Agustus 2015)