Akulturasi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Opat bentuk akulturasi anu penting: 1- Segregasi, 2- Integrasi, 3- Assimilation, 4- Marginalization

Akulturasi nyaéta hiji prosés nu aya patalina jeung masarakat nu mucunghul lamun hiji bubuhan manusa nu mibanda kabudayaan tinangtu disanghareupkeun kana unsur tina kabudayaan séjén.[rujukan?] Kabudayaan séjén éta laun-laun bakal ditarima jeung diolah kana jeroeun kabudayaanana sorangan kalayan henteu nyababkeun leungitna unsur kabudayaan bubuhan éta sorangan.[rujukan?] Conto akulturasi: budaya rap ti nagara deungeun dihijikeun jeung basa Jawa, mucunghul rap maké basa Jawa. Ieu kajadian dina acara Simfoni Semesta Raya.[rujukan?]


Nulis.jpg