Al-Qowiy

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al Qowiy (الْقَوِىُّ) nyaéta miboga harti anu maha kuat. Kakuatan jeung kakuasaan-Na kacida sampurna euᴡeuh anu teu bisa dilakukeun ku Gusti Alloh. Alloh ngatur sakabéh mahlukna ngaliᴡatan ᴡahyu-Na nyaéta Al-Qur’an. Lamun Alloh geus miboga kaputusan tinggal nyebut kun fayakun! Mangka anu dipikahayang ku Alloh tangtu bakal kajadian.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Dalil ieu salah sahiji asmaul husna aya dina surat Az-Zumar ayat 68, Ali Imran ayat 59, jeung Hud ayat 66.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. Azzaino, Zuardin (1988). Allah dalam Seri Axiomatika Ilmiah Ilahiah Asmaul Husna. Pustaka Al-Hidayah.