Al Mukit

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Al-Mukit أَلْمُقِيْتُ Alloh anu maha méré tanda-tanda dina kahirupan.[1][2] Alloh méré tanda-tanda waktu pikeun manusa ngatur ikhtiar hirupna, pikeun hudang oge saré nyaéta beurang jeung peuting, tanda waktu shalat ngaliwatan panonpoé, tanda dewasana manusa ku jalan mimpi atawa haid, jeung tanda-tanda anu séjénna.[1][2] Ku tanda-tanda eta Alloh ngajagi manusa ngarah ikhtiar hirupna luyu jeung kamajuan lingkungan maranehna.[1][2]

Dalil[édit | édit sumber]

Ngeunaan ieu Alloh firmankeun dina QS. Al-Baqarah, ayat: 189.[1][2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-02. 
  2. a b c d "Nama Nama 99 Asmaul Husna Khasiat Dalil Teks Makna Dan Artinya". www.santrimuda.com. Diakses tanggal 2019-02-02.