Albumin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Albumin pyrimidin ring.png

Albumin mangrupa protéin getih nu diproduksi ku ati anu boga fungsi dina miara volume getih normal.[1] Albumin mangrupa larutan, protéin monomer nu diwangun ku sabudeureun hiji-satengah tina protéin sérum getih.[2] Albumin mangrupa protéin sérum globular nu boga beurat molékul 65.000.[2]

Produksi ALbumin[édit | édit sumber]

Albumin diproduksi dina ati kalawan laju 9-12 gram/poé (130–200 mg/kg/poé).[3] Kaayaan katabolik bakal naékeun pangleburan albumin nyababkeun hipoalbuminemia nu dipacu ku stress.[3] Stress jeung karusakan akibat trauma akut nurunkeun sintesa albumin sakaligus macu diproduksina protéin réaktan fase akut (globulin, fibrinogén jeung haptoglobulin).[3]

Refensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Albumin (diakses 12 November 2015)
  2. a b (en)Albumin (diakses 6 Januari 2016)
  3. a b c (id)Fisiologi Albumin (diakses 6 Januari 2016)


Nulis.jpg