Albumin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Albumin pyrimidin ring.png

Albumin mangrupa protéin getih nu diproduksi ku ati anu boga fungsi dina miara volume getih normal.[1] Albumin mangrupa larutan, protéin monomer nu diwangun ku sabudeureun hiji-satengah tina protéin sérum getih.[2] Albumin mangrupa protéin sérum globular nu boga beurat molékul 65.000.[2]

Produksi ALbumin[édit | édit sumber]

Albumin diproduksi dina ati kalawan laju 9-12 gram/poé (130–200 mg/kg/poé).[3] Kaayaan katabolik bakal naékeun pangleburan albumin nyababkeun hipoalbuminemia nu dipacu ku stress.[3] Stress jeung karusakan akibat trauma akut nurunkeun sintesa albumin sakaligus macu diproduksina protéin réaktan fase akut (globulin, fibrinogén jeung haptoglobulin).[3]

Refensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Albumin (diakses 12 November 2015)
  2. a b (en)Albumin (diakses 6 Januari 2016)
  3. a b c (id)Fisiologi Albumin (diakses 6 Januari 2016)


Nulis.jpg