An-Nuur

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

An-Nuur ألنُّوْرُ hartina Cahaya. Alloh hiji-hijina sumber cahaya rohaniah anu ngagerakeun sakabéh makhlukna ku firmanNa. ku sabab kitu élmu-élmu pengetahuan, kurikulum jeung sistem pendidikan oge tata nilai adat istiadat, jeung norma-norma anu dikembangkeun ku masyarakat nu bakal mangaruhan prosés ngabentukna pola pikir jeung akhlak manusa pikeun dunya jeung akhirat. Jadi An-Nuur téh anu geus nunjukkeun jalan anu lurus pikeun manusa ku jalan ngaléwatan Nabi jeung RasulNa.[1]

Dalil[édit | édit sumber]

Sifat ieu aya dina QS. An-Nur, ayat: 35.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "99 Asmaul Husna Arab, Latin, Arti, Keutamaan dan Khasiat". BersamaDakwah (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-02-09. 
  2. Azzaino, Zuardin (1988). Allah dalam Seri Axiomatika Ilmiah Ilahiah Asmaul Husna. Pustaka Al-Hidayah.