Nabi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nabi nyaéta salasahiji manusa anu diutus ku Gusti Alloh ka tengah-tengah umat manusa, améh manusa nyembah ka Gusti Alloh. Berjalan lurus, jeung teu durhaka ka Gusti Alloh. Nabi jeung Rasul nyaéta manusa nu dipilih ku Gusti Alloh, kanggo dipancénkeun masihan petunjuk ka umat manusa tentang ka-Esa-an Alloh, tur ngabimbing aranjeunna améh ngalaksanakeun ajaran-Na (Sholat, Puasa, jeung nu lainna).

Perbedaan Nabi Jeung Rasul

Nabi nyaéta anu narimaan wahyu ti Gusti Alloh, kanggo anjeunna nyalira, tanpa berkewajiban nganyampaikeun ka jalmi anu lian. Sedengkeun Rasul nyaéta saurang Nabi anu diutus kanggo nganyampaikeun wahyu ti Gusti Alloh ka umatna.

Sifat-sifat Nabi

  1. Shiddiq (Leres, bener), mustahil anjeunna Kizib (dusta).
  2. Amanah (Meunang dipercaya), mustahil Khianat (curang).
  3. Tabligh (Nganyampaikeun wahyu ka umatna), mustahil Kitman (Nyumputkeun wahyu).
  4. Fathonah (Pinter), mustahil Jahlun (Bodo).

Ieu aya 25 Nabi Jeung Rasul, nu wajib ku urang weruhan, tur diimanan

  1. Nabi Adam
  2. Nabi Idris
  3. Nabi Nuh
  4. Nabi Hud
  5. Nabi Shaleh
  6. Nabi Ibrahim
  7. Nabi Luth
  8. Nabi Ismail
  9. Nabi Ishaq
  10. Nabi Ya'qub
  11. Nabi Yusuf
  12. Nabi Ayyub
  13. Nabi Dzulkifli
  14. Nabi Syuaib
  15. Nabi Musa
  16. Nabi Harun
  17. Nabi Daud
  18. Nabi Sulaiman
  19. Nabi Ilyas
  20. Nabi Ilyasa
  21. Nabi Yunus
  22. Nabi Zakaria
  23. Nabi Yahya
  24. Nabi Isa
  25. Nabi Muhammad ﷺ.