Analgesik

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Analgesik mangrupa sajenis ubar anu di jieun pikeun ngalengitkeun rasa nyeri tanpa kudu ngalengitkeun kasadaran hiji jalma. [1] Analgesik miboga sifat jiga narkotik, nyaeta neken sistem saraf pusat jeung ngarubah persepsi kana rasa nyeri anu dirandapan.[1] Analgesik osok dipake babarengan jeung babaraha jenis ubar-ubaran sejenna okos parasetamol jeung kodein.[1]

  1. a b c "Jenis Obat Analgesik : Fungsi, Efek Samping, Dosisnya - HaloSehat" (dalam bahasa id-ID). HaloSehat. 2015-03-18. https://halosehat.com/farmasi/obat/jenis-obat-analgesik-fungsi-efek-samping-dosisnya. Diakses pada 2017-10-20