Anggur (inuman)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Gudang Wine

Anggur atawa wine nyaéta sarupaning inuman nu ngandung alkohol nu kadar alkoholna antara 14 nepi ka 16%, rata-rata 15%, inuman meunang férméntasi tina sari buah anggur nu seger.[1][2] Bisa disebutkeun wine nyaéta sajenis inuman tina hasil ngaragian anggur seger.[1] Ragi jeung gula nu aya dina buah anggur bakal ngahasilkeun alkohol jeung CO2.[1] Lamun prosés ngaragianna di jero rohangan nu kabuka, CO2 bakal geura menguap ka udara sedengkeun alkoholna bakal aya dina cairan.[1] Pikeun misahkeuna alkohol jeung cairan dilakukeun ngaliwatan cara penyulingan saluyu kana titik ngagolakna alkohol nu 80o jeung titik ngagolakna cai 100oC.[1] Ku aturan éta cairan tadi dipanaskeun maké suhu antara 80o nepi ka 100oC.[1] Dina kondisi normal, ragi bakal terus gawé aktif nepi ka kabéh gula dina anggur atawa grape robah jadi alkohol.[1] Prosés ngaragian bisa dieureunkeunkeun saméméh gula béak, nyaéta ku jalan; nambahkeun alkohol murni kana cairan éta nepi ka kadar alkoholna 15% tina volumena; nambahkeun asam sulfur pikeun ngabius ragi; nyaring larutan tadi ku filter nu alus pisan keur ngaluarkeun ragi.[1]

Klasifikasi Anggur[édit | édit sumber]

Ngelompokkeun anggur atawa wine dasarna mah gumantung kana buah anggur/grape nu diragian.[1] Numutkeun Grossman, wine dibagi jadi; (1) Natural wine/natural still wine, table wine, (2) Sparkling wine, (3) Fortified wine, (4) Aromatic wine.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Widjodo Atmodjo, Marsum.2004. Bar, Minuman dan Pelayanannya.Yogyakarta:Andi Offset.Halaman 51.
  2. Minuman beralkohol diakses tanggal 08 November 2011