Angkatan muda siliwangi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Angkatan muda siliwangi nyaéta organisasi massa pamuda di Jawa Kulon nu diadegkeun kaping 10 november 1966 di Bandung ku 20 urang tokoh pamuda nu dirojong ku Kodam VI Siliwangi.[1] Nu ngadegkeun éta diantarana nyaéta alm. Cécé Hidayat Padmadinata, Tatto S. Prajamanggala, Gani Kusumah Subrata, Li Muhdiyin Wiranatakusumah, Acil BIMBO, jeung nu lianna. [1] Céce kapilih minagka pupuhu nu mimiti.[1] Angkatan Muda Siliwangi (AMS) ogé jadi anggota Golkar jeung jadi mesin politik Golkar nu meunang pamilu di Jawa Kulon.[1] Ti pamilu 1971, wakil-wakil AMS dicalonkeun pikeun ngalungguhan korsi-korsi DPR-RI atawa DPRD disakabeh Jawa Kulon sarta hasil menangkeunana.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka jaya. p. 51. ISBN 9794192597.