Animator

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Animator nyaéta jalma anu nyiptakeun rupa-rupa gambar anu bakal ngabentuk gambar gerak jeung hirup nu disebutna animasi. Animator mangrupakeun jalma anu boga kaahlian dina ngarancang animasi ngagunakeun komputer nu ngagambar skétsa, méré tékstur warna, jeung ngarakit adégan kalayan skétsa. Animator bisa nyieun animasi dina 2D, 3D, atawa 4D. Gambar bisa dijieun ku cara konvensional atawa digital.[1] Hasil tina animasi ieu biasana sok aya dina pidéo anu sok urang tingali dina pilem, iklan, télévisi, jeung kaulinan pidéo. Dina métode ngagambar pikeun nyieun animasi, éta gumantung kana gaya artistik jeung widang animatorna.[2] Salian kudu boga pangabisa artistik, animator ogé kudu boga kaahlian dina ngagunakeun parangkat lunak komputer jeung kudu kreatif. Sajaba ti éta, manéhna ogé kudu boga visualisasi nu alus.[1]

Prospék gawé animator[édit | édit sumber]

Kasempetan pagawéan salaku animator bakal salawasna kabuka, sabab animator boga lakon dina nyieun pidéo kaulinan, télévisi, jeung média lainna. Unggal animasi anu muncul di mana waé, boh dina pidéo kaulinan, télévisi, jeung média lainna, mangrupakeun hasil karya animator. Lain ngan éta hungkul, sabab tina lakon animator, urang bisa ngarasakeun rupa-rupa ilustrasi éndah dina média sosial. Intina, kahirupan parantos aya warna sabab sababaraha animasi anu diciptakeun ku jalma-jalma anu ngabogaan karya ieu. Animator nyaéta jalma anu boga kaahlian dina ngarancang animasi ngagunakeun komputer. Aranjeunna ngagambar skétsa, méré tékstur warna, jeung ngarakit adégan kalayan skétsa baheula, animator ngagunakeun kertas pikeun ngagambar sketsa. Tapi kiwari, prosés ngagambar jeung mindahkeun watak bisa dipigawé leuwih gampang ku ngagunakeun software kayaning 3D Studio Max, Maya, Blender, atawa Softimage XSI.[1]

Lakon animator[édit | édit sumber]

 Aya sababaraha lakon animator, diantarana:[1]

  1. Nyieun animasi nu ekspresif jeung watak anu ngagambarkeun rupa-rupa émosi;
  2. Ngagunakeun parangkat lunak komputer spesialis, siga Maya, Flash jeung After Effects;
  3. Nyieun animasi kualitas luhur;
  4. Méré jeung narima tanggapan anu konstruktif jeung kréatif ti tim;
  5. Kolaborasi jeung animator nu lain jeung produser dina hiji proyék;
  6. Brainstorm konsép gancang, pas, jeung akurat;
  7. Nyarankeun nu pangalusna pikeun ngahijikeun komponén 3-D kana produk komérsial nu boga kualitas;
  8. Nyieun gambar dua diménsi jeung tilu diménsi nu ngagambarkeun objék gerak atawa ngagambarkeun hiji prosés, ngagunakeun animasi komputer atawa program modeling;
  9. Prototyping jeung niru tina jinis produk anyar;
  10. Ngarti jeung turutan pitunjuk ti pimpinan animator atawa pangawas animasi;
  11. Gawé nu alus salaku bagéan tina tim jeung bisa mawa pitunjuk ti animator senior, direksi jeung klien.

Pangabisa jeung pangaweruh animator[édit | édit sumber]

Aya sababara pangabisa jeung pangaweruh animator, diantarana:[1]

  1. Ngawasaan program anu mangpaat dina nyieun desain jeung animasi, kaasup Adobe After Effects, Adobe Premier, Autodesk 3ds Max, jeung Autodesk Maya;
  2. Pangaweruh komunikasi jeung média, pangaweruh ngeunaan produksi média, komunikasi, ogé téhnik jeung métode sosialisasi;
  3. Seni rupa, pangaweruh ngeunaan téori jeung téhnik anu dibutuhkeun pikeun nyiptakeun, ngahasilkeun jeung ngalaksanakeun karya musik, tari, seni visual, drama, jeung patung;
  4. Pangaweruh desain ngeunaan rékayasa, alat jeung prinsip desain kaasup dina ngahasilkeun rencana téhnis, cetak biru, gambar jeung modél anu pas;
  5. Kaahlian kreatif, animator kudu boga kaahlian gambar alus pikeun ngajelaskeun konsép animasi nu bakal dijieun;
  6. Komponén mahir grafik, animator kudu bisa ngadesain latar anu nyorot watak anu diciptakeun jeung ngajadikeun réalistis.

Jinis-jinis animator[édit | édit sumber]

Aya sababaraha jinis animator, diantarana:[3]

  1. Animator tradisional, nyaéta animator nu bakal ngagambar dina loba kertas. Unggal kertas boga gerakan obyék nu saeutik. Jinis animasi ieu merlukeun pangabisa artistik ti panyipta, sabab unggal gambar kudu nyambung jeung gambar lianna;
  2. Animator 2D, nyaéta animator nu geus boga pangabisa animator tradisional. Biasana pangabisa khususna nyaéta ngagunakeun parangkat lunak, sanaos henteu dilakukeun dina sadaya prosés;
  3. Animator 3D, nyaéta animator nu boga pamahaman tingkat luhur ti tradisional jeung 2D. Biasana dimimitian ku pola, tuluy ditambahan deui ku pola séjénna sangkan animasina jadi tilu diménsi;
  4. Animator motion graphic, nyaéta animator nu khusus dina animasi gerak grafik nu nyieun gambar jadi hirup jeung gerak;
  5. Animator stop motion, nyaéta animator nu ngagunakeun métode ngamanipulasi objék nyata. Objék ieu bakal dipindahkeun saeutik-saeutik jeung dipoto hiji-hiji, unggal gerakan.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Ahmad. "Profesi Animator (Gaji, Kualifikasi, Jobdesk, dan Pendidikan Kuliahnya)" (dalam en-US). Diakses tanggal 2022-06-11. 
  2. (dalam bahasa en) Animator. 2022-06-09. https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Animator&oldid=1092234666. 
  3. "Animator: Apa Itu, Jenis-Jenis, Skill yang Dibutuhkan, Jenjang Kariernya". Glints Blog (dalam en-US). Diakses tanggal 2022-06-11.