Antologi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Antologi, kembang  rampai, pusparagam, chrestomathy, miscellany  nyaéta kumpulan  karangan.[1] Antologi ngabogaan peran penting  sabab  teu kabéh pangarang boga  waktu  jeung  kasempatan pikeun nulis buku sacara gembleng.[1] Sacara embrionik antologi mangrupa karangan nu nyebar dina rupa-rupa media atawa ngan ukur mangrupa hasil dokuméntasi  jeung  rupa-rupa masalahna.[1] Pikeun akademisi upamana, antologi menangkeun rupa-rupa naskah, makalah nu dihasilkeun tpatalina jeung kanékan pangkat, satuluyna diterbitkeun jadi buku.[1] Ku sabab éta , judul-judul  tulisan ti salah sahiji antologi sok sarua jeung tulisan-tulisan nu geus pernah diterbitkeun ti média saacanna.[1] Sanajan mangrupa  kumpulan karangan, ti salah sahiji antologi umunna dipilih téma-téma nu rélatif sarua.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensikipedia (2000) Istilah Biografi Karya Metode dan Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.