Apotek

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Apoték nyaéta toko tempat ngaracik jeung ngajual ubar dumasal resép dokter sarta ngajual barang medis.[1]

Tugas jeung Fungsi Apoték[édit | édit sumber]

  • minangka tempat pangabdian Apoteker nu geus ngucapkeun sumpah jabatan. 
  • minangka sarana farmasi tempat dilakukeunna kagiatan ngaracik ubar, parobahan bentuk, panyampuran, jeung panyerahan ubar atawa bahan ubar. 
  • minangka sarana panyaluran bebekelan farmasi nu kudu nyebarkeun ubar nu dibutuhkeun masyarakat sacara umum jeung ngarata.
  • minangka sarana palayanan informas iubar jeung bebekelan farmasi sejenna ka tanaga kasehatan sejen jeung masyarakat, kaasup panalungtikan palaporan ngeunaan khasiat, kaamanan, bahaya, jeung mutu ubar..[2]
  • Setiawan, Ebta. "Arti kata apotek - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online". kbbi.web.id. Diakses tanggal 2017-10-19. 
  • WendyF.A. "Apotekers: Mengenal Lebih Jauh Tentang Apotek Dan Fungsi Apotek" (dalam bahasa en-US). Apotekers. http://www.apotekers.com/2016/11/mengenal-lebih-jauh-tentang-apotek.html. Diakses pada 2017-10-19