Argon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Argon dina Tabel Periodik Unsur

Argon mangrupa salah sahiji unsur kimia nu boga simbul Ar jeung nomer atomna 18.[rujukan?] Argon kaasup kana periode ka-3 dina Tabél Unsur jeung boga beurat atom 39.948.[1] Argon mangrupa gas mulia nu katilu, dina periode 8, jeung ngawangun antara 1% tina atmosfer Bumi.[2]

Sajarah[édit | édit sumber]

Argon ceuk sangkaan, cenah kapanggih ku Henry Cavendish dina taun 1785 ngan teu kapanggih deui nepi ka 1894 ku Lord Rayleight jeung Sir William Ramsay.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Itselemental (diakses 26 Desember 2015)
  2. a b (en)Ar (diakses 20 Desember 2015)
Nulis.jpg