Asam sulfat

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Asam sulfur (alternatif ejaan asam sulfat), ogé katelah vitriol, nyaéta asam mineral anu diwangun ku unsur walirang, oksigén jeung hidrogén, kalawan rumus molekular H2SO4. Asam sulfat nyaéta mangrupa cairan anu teu aya warnaan (bening), bau, jeung bentukna siga sirop anu leyur dina cai jeung disintésis dina réaksi anu kacida éksotérmik.[1]

Karat na bisa digambarkeun ka na asam kuat alila, sarta di konsentrasi anu gedé, digambarkeun ka na sipat penguapan jeung oksidasi na. Asam sulfur ogé boga sipat higroskopis, nyaéta gampang nyerep uap cai ti hawa.[1] Nalika aya hubungan, asam sulfat bisa nyababkeun kaduruk kana kulit; bahaya pisan bahkan dina konsentrasi sedeng.[2][3] Alat pikeun ngukur konsentrasi asam sulfur biasana disebut pH meter, nyaéta alat pikeun ngukur darajat kaasaman suatu larutan, di mana pH diturunkeun dina konsentrasi ion hidrogén.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Sulfuric acid safety data sheet" (PDF). arkema-inc.com. Diarsipkan dari versi asli (PDF) tanggal 17 June 2012. Clear to turbid oily odorless liquid, colorless to slightly yellow. 
  2. "Sulfuric acid – uses". dynamicscience.com.au. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 May 2013. 
  3. "BASF Chemical Emergency Medical Guidelines – Sulfuric acid (H2SO4)" (PDF). BASF Chemical Company. Diakses tanggal December 18, 2014.