Ash Ketchum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Ash Ketchum (Satoshi dina versi Jepang) nyaéta adalah nami jang salah sahiji karakter fiksi dina serial TV Pokemon.

Profil[édit | édit sumber]

Ash lahir di kota Pallet. Di yuswana nu 10 taun, dirina mutuskeun hoyong janten Pokemon trainer. Ku lantaran kitu, dirina teras ngadatangan Professor Oak, hanjakalna sakabéh Pokemon nu aya di Professor Oak tos diborong ku babaturan Ash, nyaéta Gary Oak, nu ogé mangrupa alo ti Professor Oak.

Aya hiji deui Pokemon anu teu dicandak ku Gary, nyaéta Pikachu, hanjakalna Pikachu téh hese diatur, tapi lami-lami ahirna Pikachu janten sobat anu hadé keur Ash. Pikachu ogé sering ngadatangkeun bahya jang Ash nalika Pikachu rek direbut ku Téam Rocket. Tapi Ash tiasa méré skeun éta masalah.

Salajengna, Ash sareng Misty (anu nagih waé sapedah pangganti anu direksak ku Pikachu), jeung Brock (mantan paningpin Pewter City Gym) ngalalana di wewengkon Kanto jeung Johto.

Di wewengkon Hoenn, Ash pendak sareng May jeung Max, di mana singhoreng May nyimpeun asmara sabab manéhna bogoh ka Ash, tapi May éra mun rek ngedalkeunana.

Di wewengkon Sinnoh, Ash pendak deui sareng babaturan anyar, namina Dawn. Teu kungsi lila, May balik deui nepungan Ash, saméméh ahirna manéhna indit ka Kanto nepungan Misty. Ash tuluy ngalalana duaan sareng Brock.

Pangeusi sora Ash adalah aktris Veronica Taylor sareng Sarah Natochenny.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]