Asonansi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Asonansi téh mangrupa purwakanti sora, aya vokal anu sarua dina runtuyan kecap atawa engang; utamana

dina engang anu ditandeskeun. M.A. Salmun (1963:5) nyaruakeun istilah asonansi jeung maduswara[1]. Contona:

Diri nu ngarasa nyeri, raga nu ngarasa lara (i,i;a,a).

Lieuk euweuh, ragap taya (eu,eu;a,a).

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.