Aspirin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aspirin nyaéta salah sahiji ubar nu pangkolotna didunya. Ieu ubar mimiti ka catet dipaké ku bangsa Sumeria jeung Mesir pikeun ubar sapopoé, utama na pikeun ngubaran kanyeri. Jaman bahela mah aspirin téh dijieunna tina pepelakan daun willow.[1] Hippocrates ogé ngembangkeun aspirin liwat ekstrak ieu pepelakan.[1] Tuluy, loba pangnalungtik dikembangkeun pikeun néeangan rupa-rupa khasiat ti aspirin jeung dosis nu dipake.[1] Faktana, jaman kiwari aspirin nu bisa ngubaran loba masal-masalah kasehatan.[1]

  • a b c d "Obat Aspirin, Apa Manfaatnya dan Apa Efek Sampingnya?" (dalam bahasa id-ID). Hello Sehat. 2017-02-17. https://hellosehat.com/hidup-sehat/fakta-unik/baik-buruknya-aspirin-obat-sejuta-umat/. Diakses pada 2017-10-20