Liver

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Liver panyakit hate atawa panyakit liver nyaéta panyakit anu disebabkeun ku sababaraha faktor, saperti virus jeung pamakéan alkohol nu katutuluyan. Obesitas ogé bisa pakait jeung karusakan organ ati. Ati nyaéta organ anu paling loba gawena nu aya dijero awak. ukuranna sagede bola nu aya dihandap tulang rusuk dibelah katuhu beuteung. Ati beratna kira-kira 1,25 kg. Ati penting pikeun nyerna kadaharan, pikeun awak urang meunang leupas tina zat toksik sarta nyimpen énérgi pikeun awak sangkan digunakeun lamun diperlukeun.

Sabab Panyakit Liver[édit | édit sumber]

Aya sabeberaha sabab utama anu bisa nyebabkeun panyakit ati, di antarana :

  1. Infeksi: parasit jeung virus bisa nyebabkeun peradangan sarta ngurangan fungsi ati. Virus anu nyebabkeun karusakan ati bisa nyebar ngalewatan darah jeung urine, kadaharan jeung cai anu kacemar.
  2. Gangguan sistim imun: sistim imun anu kirang bisa ngabalukarkeun panyakit ati.
  3. Genetika: Gen abnormal nu diturunkeun ti salah sahiji kolot. bisa ngaakibatkeun zat pikeun ngumpulkeun dina ati anjeun, ngabalukarkeun karuksakan ati.

Gajala Panyakit Liver[édit | édit sumber]

Tanda jeung gejala panyakit liver, kaasup:

  • Kulit jeung panon nu némbongan konéng
  • Nyeri beuteung tur bareuh
  • Bareuh suku na pigelang suku
  • Warna urine nu kiruh
  • Seueul atawa utah

Panyakit ati bisa dicegah ku ngalakukeun hiji gaya hirup séhat. Ogé, ulah kontak langsung kontak getih atawa badan cairan pasien nu boga panyakit hépatitis. Panyakit ati bisa diobatan ogé ku obat-obatan tradisisonal saperti ngadahar iwung, nu hanyir-hanyir jiga harmis jeung tutut.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Penyakit Hati (Penyakit Liver): Obat, Gejala, dll. • Hello Sehat". Hello Sehat (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-03-02.