Asumsi statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Statistik, saperti dina sakabéh widang matematik teu nyimpulkeun hiji hal nu tina tina nu euweuh. Dina usaha néangan kasimpulan nu bener ngeunaan populasi statistik, ilaharna diperlukeun keur nyieun sababaraha anggapan mimiti. Ieu kudu dijieun sacara hati-hati, sabab kasalahan dina nyieun anggapan baris ngakibatkeun kana kasimpulan nu kacida salahna.

Anggapan nu ilahar dipaké dia statistik nyaéta:

  1. observasi antara variabel mangrupa hal nu bébas (tempo kabebasan statistik)
  2. kasalahan observasi bébas tina potensi efek nu ngabingungkeun
  3. observasi pasti atawa ngadeukeutan kana normal(tempo sebaran normal)
  4. tingkat ka-linieran pakait keur lobana rangsangan(tempo regresi linier)

Rujukan[édit | édit sumber]

wikipedia Basa Inggris