Atropates

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Atropates (Basa Yunani Aτρoπάτης, ti Basa Pérsia Kuna 𐎠𐎬𐎼𐎱𐎠𐎬 Aturpat "dilindungan ku seuneu"[1]; +370 SM – sanggeus 321 SM) nyaéta saurang bangsawan Pérsia[2][3][4][5][6] nu ngalayanan Darius III, teras Alexander III ti Makédon, jeung ahirna ngadegkeun hiji karajaan merdika jeung dinasti nu dingaranan dumasar kana jenenganna.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Chaumont, M. L. (1989), "Atropates", Encyclopaedia Iranica 3.1, London: Routledge & Kegan Paul 
  2. Miniature Empires: A Historical Dictionary of the Newly Independent States by James Minahan, published in 2000, page 20
  3. Lendering, Jona. "Atropates (Biography)". Livius.org. Diakses tanggal 2007-12-10. 
  4. Chamoux, Francois. Hellenistic Civilization. Blackwell Publishing, published 2003, page 26
  5. Bosworth, A.B., and Baynham, E.J. Alexander the Great in Fact and Fiction. Oxford, published 2002, page 92
  6. Encyclopedia Iranica, "Azerbaijan: Pre-Islamic History", K. Shippmann