Avril Lavigne

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Avril lavigne)
Jump to navigation Jump to search
Avril, 2013

Avril Ramona Lavigne atawa leuwih kasohor ku sebutan Avril lavigne nyaéta salah sahiji penyanyi asal Kanada.[1] Lahir tanggal 27 September 1984 di hiji kota leutik Napanee, Ontario.[2] Anak kadua ti opat sadudulur ti pasangan John Lavigne jeung Judy Lavigne.[2]
Bakat nyanyi Avril geus katingali ti umur 2 taun kénéh.[2] Nalika umur 5 taun, Avril milu hiji pasanggiri nyanyi, lagu munggaran nu dihaleuangkeunana nyaéta What Made You Say That nu dipopiulérkeun ku Shania Twain.[2] Nincak umur ka-16, Avril didaptarkeun ku salah sahiji artis jeung jurnalis nyaéta Ken Krongard sangkan bisa rékaman di perusahaan nu kasohor di Kanada, taun 2002 Avril ngaluarkeun album munggaran nu judulna Let Go.[1][2] Hitsna nyaéta lagu nu judulna Complicated, Sk8er Boi, I’m With You nu jadi lagu favorit di Australia, Kanada, Inggris, jeung Indonesia.[1]
Ngaliwatan album munggaranana, Avril geus kasohor ku ku jalma réa tur jadi idola para rumaja.[1] Ieu album kajual leuwih ti 17 juta di sakuliah dunya.[1] Dina taun 2004, Avril ngaluarkeun deui album anyarna nu judulna Under My Skin kalawan hits single lagu Don’t Tell Me, My Happy Ending, Nobody’s Home.[1] Ieu album suksés di sakulian dunya.[1]
Taun 2007, Avril Lavigne ngaluarkeun album katilu nu judulna The Best Damn Thing.[1] Dina ieu album, Avril nu biasana idéntik jeung unsur rock katingali leuwih feminim jeung leuwih gumbira.[1] Salian ti nyieun album, Avril ogé dipercaya pikeun nyieun hiji soundtrack film kalawan single Keep Holding On dina judul film Eragon sarta single Alice dina film Alice In Wonderland.[1] Avril ogé kungsi jadi aktris di sawatara film kayaning The Flock, Fast Food, Going The Distance jeung SK8er Boi.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Avril (Diakses tanggal 7 Nopember 2011) (id)
  2. a b c d e avril lavigne (Diakses tanggal 7 Nopember 2011) (id)


Nulis.jpg