Bakakak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bakakak hayam

Panggang hayam atawa manuk nyaéta sangges dipeuncit jeung dicabutan bulu-buluna, remen ogé huluna jeung cékérna dipiceun ogé, tuluy dibeulah tina bagian dadana terus ka bagian beuteungna nepi ka buntutna.[1][2] Hayam nu dibeulah éta tuluy dibébérkeun nepi ka mébér ngagunakeun cocolok anu rada gedé jeung panjang tina awi supaya hayam terus mébér.[2] Diasakan ku cara didéangkeun nepi ka rada konéng atawa coklat di luhureun api nu rada panas.[2] Bakakak biasana dijieun keur hidangan nalika kenduri, dujieun husus keur budak nu karek disunatan minangka hidangan pemanja, atawa dijieun keur pangantén, dijadikeun kadaharan keur rebutan dina upacara adat nu disebut huap lingkung.[2] Di kalangan masarakat pilemburan, bakakak bisa ogé dijadikeun kadaharan anteuran tinu ngagarap sawah kanu boga sawah nalika usum panén.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Taufik Hidayat, Rachmat Spk.2007. Peperenian Urang Sunda. Bandung:PT. Kiblat Buku Utama. Halaman 47
  2. a b c d e Rosidi,Ajip. 2000. Ensiklopedi Sunda, Alam, Manusa, dan Budaya termasuk Budaya Cirebon dan Betawi. Jakarta:Pustaka Jaya. Halaman 87