Bangklung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Bangklung nyaéta hélaran, iring-iringan ku nyorakeun terebang jeung angklung, nu ayana di daérah Subang,pikeun ngaramékeun hajat budak nu geus di sunatan.[1] Terebang aya 9 anu kabagi jadi 3 kelompok.[1] Kelompok anu kahiji disebut bawa, kelompok anu kadua nyaeta ngikut (nuturkeun); jeung kelompok anu pamungkas disebut nyeling (nyelingan).[1] Angklung fungsina keur mawakeun mélodi jeung ngiringan lagu.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 97. ISBN 9794192597.