Bapa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Bapa nyaéta kolot lalakina anak. Gumantung kana hubungannana jeung anak, "bapa" bisa mangrupa bapa pituin (bapa sacara biologis) atawa bapa angkat. Panggilan "bapa" ogé bisa jadi keur singsaha waé anu sacara de facto tanggung jawab miara anak sanajan diantara duanana euweuh hubungan resmi ogé.

Di Indonesia[édit | édit sumber]

Bapa sawaréh aya ogé anu nyebut Papa, Ayah nyaéta hiji istilah anu dipaké pikeun panggero anu jadi bapa . Panggero pikeun anu jadi bapa loba pisan istilahna diantarana waé:

  • Babé (Betawi)
  • Abah (Sunda/Banjar)
  • Bape (Bali)
  • Amaq (Lombok)
  • Amang (Batak)
  • Apak (Minangkabau)
  • Aba (Dayak Ngaju)
  • Bapak(jawa timur)

Tempo ogé[édit | édit sumber]