Basa prokém

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Basa prokém nyaéta basa nu teu resmi, teu baku, anu umumna dipaké ku pamuda nepi ka disebut basa gaul atawa basa pamuda, jiga kecap Bokap (bapa), Nyokap (ibu), Bokin (istri), Kece (geulis), Bokék (téu boga duit), jeung sajabanna.[1] Basa gaul hirup di mangsa nu tangtu, tapi teu nutup kamungkinan angger nepi ka diadopsi kana kandaga kecap basa resmi, jiga lalaki jeung awéwé.[1] Salah sahiji kamandang nyebutkeun yén basa prokém mimiti digunakeun di Jakarta taun 1970-han, dicirian ku asupna dialék Batawi.[1] Pamadegan lian nyebutkeun yén basa prokém asalna ti basa masarakat préman, kaasup Widang kamilitéran.[1] Dina karya basa prokém loba dipake dina novél populér:...” ( Marga T.1987:129).[1] Salasa hiji kamus basa prokém disusun ku Debby Suhertian anu judulna kamus Bahasa Gaul (1999).[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah, Biografi, Karya, Metode dan Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.