Basisir Parangkusumo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basisir Parangkusumo mangrupa objék wisata alam nu perenahna di Kabupatén Bantul, Propinsi DIY, sabudeureun tilu puluh kilométer kiduleun kota Yogyakarta. Ieu basisir pagigir-gigir jeung Basisir Parangtritis katut Basisir Dépok.

Atraksi katut Daya Tarik[édit | édit sumber]

Nu daratang bisa nyawang éndahna basisir kidul Pulo Jawa nu galurana gedé. Di ieu basisir aya patilasan nu dipercaya mangrupa tapak sajarah Panembahan Sénopati. Di masarakat Yogyakarta aya carita rahayat ngeunaan papanggihna Panembahan Sénopati jeung Kanjeng Ratu Kidul.

Unggal taun, Karaton Yogyakarta ngayakeun upacara labuhan di ieu basisir, marengan miéling kalahiran sultan nu keur ngawasa.

Aksésibilitas[édit | édit sumber]

Ieu basisir bisa dihontal ku kandaraan roda opat ti Yogyakarta atawa Bantul. Bisa ogé dihontal ku cara leumpang ti terminal Parangtritis.

Akomodasi[édit | édit sumber]

Ku sabab pagigir-gigir jeung Basisir Parangtritis, mangka loba kasayagakeun akomodasi di ieu basisir.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]