Batik Megamendung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Batik Megamendung téh mangrupa karya seni batik nu identik jeung jadi ikon batik daérah Cirebon jeung daérah anu aya di Indonésia nu lainna. Motif /wnda nu mandiri ngajadikeun batik ieu téh asli Indonésia pisan. Motif Megamendung geus pada mikawanoh malahan nepi ka luar negeri sagala. Motif Megamendung téh lamun digambarkeun mangrupa haseup/(awan-awan) nu kelirna na atra/teges. Motif éta ogé ngebrehkeun nilai-nilai filosofis. Tayalian di kahidupn manusia téh henteu salawasna langgeng dina hiji martabat tapi aya robahna (naék jeung turun). Hal éta nu berkembang kaluar kanggo néangan jati diri keur ngajalanan kahirupan.


Nulis.jpg