Beatrix ti Walanda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Ratu Beatrix dina datangnana ka Vries, Méi 2008.

Béatrix, salengkepna Béatrix Wilhelmina Armgard (lahir di Baarn, Walanda, 31 Januari 1938) nyaéta ratu Karajaan Walanda, anu ngawengku ti Walanda, Antilles Walanda, sarta Aruba. Manéhna nyaéta anak awéwé kahiji ti Ratu Juliana ti Walanda jeung Pangéran Bernhard ti Lippe-Biesterfeld. Manéhna diajar hukum di Universitas Leiden. Dina taun1966, manéhna nikah jeung Pangéran Claus von Amsberg, mibanda tilu urang anak: Pangéran Willem-Alexander (lahir 1967), Pangéran Friso (lahir 1968), sarta Pangéran Constantijn (lahir 1969). Sabot indungna Juliana mundurkeun diri dina 30 April 1980, Béatrix ngagantikeunana minangka Ratu Walanda. Dina taun2008, kakayaan Ratu Béatrix kira-kira $300 yuta, nurutkeun katerangan Forbes.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]