Beungeut cai taneuh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Beungeut cai taneuh atawa phréatic surface nyaéta wates pangluhurna nu kakeueum ku cai taneuh. Dina zona vadose, saluhureun beungeut cai taneuh, rohangan antara partikel taneuh dieusi ku hawa, atawa hawa jeung cai (iwal ti di daerah capillary fringe). Sahandapeun eta, sakabéh rohangan taneuh kakeueum ku cai. Harti beungeut cai taneuh nyaéta wewengkon numana pressure head sarua jeung atmospheric pressure (numana gauge pressure = 0).

Lobana cai dina jero taneuh atawa batu sahandapeun beungeut cai taneuh disebutna aquifer. Nu disebut "perched aquifer" (atawa perched water table) di mana muterna cai saluhureun wewengkon nu kahalangan nu batu padas (batu nu teu bisa ngalirkeun cai).

Tempo oge[édit | édit sumber]