Lompat ke isi

Bibit Samad Riyanto

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Bibit Samad Riyanto
Katerangan lian
Gumelar 3 Nopémber 1945 (1945-11-03) (yuswa 78)[1]
Kediri, Jawa Wétan, Indonesia
Alma mater Akademi Kapolisian
Profési Purnawirawan polisi
Ageman Islam

Bibit Samad Riyanto nyaéta Wakil Ketua KPK (Komisi Pangbarantasan Korupsi) nu statusna non aktif. Bareng jeung rekanna Chandra M. Hamzah, Bibit mangrupa salah sahiji tokoh sentral dina pasilisihan antara KPK jeung kapolisian Indonésia anu leuwih terkenal ku istilah "KPK vs POLRI".

Masa janten polisi[édit | édit sumber]

Bibit Samad Riyanto mangrupa lulusan Akademi Kapolisian Républik Indonésia lulusan (angkatan) taun 1970. Selama janten polisi, anjeunna kacatet gaduh sabaraha hiji posisi penting nyaéta :

  • 1. Kapolres Jakarta Kaler.
  • 2. Kapolres Jakarta Pusat.
  • 3. Wakapolda Kalimantan Wetan.
  • 4. Kapolda Kalimantan Wetan.

Anjeunna pengsiun ti kapolisian kaping 15 Juli 2000[2], saatos kenging sabaraha hiji panghargaan nyaéta atya Lencana Kesetiaan, Satya Lencana Dwidya Sista, Bintang Bhayangkara Nararya, Bintang Yudha Dharma Nararya, jeung Bintang Bhayangkara Pratama.

Masa KPK[édit | édit sumber]

Dina mangsa taun 2007, Bibit ngiluan seleksi calon pingpinan KPK taun 2007-2011 nganggo bekel visi-misi nyaéta pemberantasan korupsi dina koridor hukum; teu hungkul represif, tapi ogé ngabongkar akar masalah korupsi; urusan ngabarantas korupsi jadi urusan kabéhan; sareng mulihkeun karugian nagara. Ahirna Komisi III DPR memercayakeun hiji posisi pimpinan KPK ka anjeunna. Di KPK, Bibit ngajabat wakil ketua nu ngurus bidang penindakan sarta pangawasan internal sarengn pengaduan masarakat.

Skandal KPK vs POLRI[édit | édit sumber]

Bibit Samad Riyanto kaseret kanu pasalisihan antara KPK vs. POLRI, dimimitian ku memo ti mantan Ketua KPK Antasari Azhar nu nyatakeun aya aliran dana ka petinggi KPK.

Kutipan[édit | édit sumber]

"Korupsi sanes kabiasaan, sanes budaya bangsa, sanes ogé "mismanajemen" sapertos nu dianggap sampai ka ayeuna. Tapi korupsi téh kajahatan[3].(Bibit Samad Riyanto)"

Catatan[édit | édit sumber]

  1. http://indonesiafirst.com/2009/11/bibit-samad-riyanto-profile/
  2. http://www.kpk.go.id/modules/commissioners/ Archived 2012-08-15 di Wayback Machine
  3. http://korupsi.vivanews.com/news/read/57357-sehari__37_korupsi Archived 2009-10-29 di Wayback Machine

Loka luar[édit | édit sumber]