Biostatistika

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Biostatistika (kadangkala disebut ogé biométrika), leuwih umum, nyaéta "aplikasi" statistika keur biologi jeung, biasa ogé dipaké, dina kedokteran. ku sabab pananya dina panalungtikan biologi jeung kedokteran mah rupa-rupa pisan, ambahan biostatistika ngalegaan sahingga ngawengku modél kuantitatif naon waé nu bisa dipaké pikeun ngajawab pananya-pananyaéta.

Salaku hiji disiplin nu dirancang pikeun ngahasilkeun informasi, biostatistika bisa dianggap salah sahiji cabang informatika kedokteran, nu bisa pacampur jeung bioinformatika.

Akibatna, biostatistika mangrupa metoda kuantitatif saperti widang:

and it is applied to reséarch questions in fields such as:

Finally, the terms, biostatistics and biometry, appéar to be interchangéable, although biometry tends to connote a biological (or even agricultural), rather than medical, application.