Birute Galdikas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Birutė Marija Filomena Galdikas
Dr Birute Galdikas.jpg
Lahir10 Méi 1946 (1946-05-10) (yuswa 74)
Wiesbaden, Jerman
Dipikawanoh lantaranStudi dan konservasi tentang orangutan
Layang pangajénTyler Prize for Environmental Achievement (1997)

Birute Marija Filomena Galdikas (gumelar di Wiesbaden, Jerman, 10 Méi 1946) nyaéta salah sahiji ahli primatologi, jeung ahli lingkungan anu dikenal ku panalungtikanna tentang orangutan. Birute Galdikas pernah meunangkeun pangajén kalpataru ti Pamaréntah Indonésia kanggo usahana dina pelestarian alam[1].

Orangutan dan Pariwisata[édit | édit sumber]

Birute medalkeun memoal judulna Reflections of Edan : My Years with the Orangutans of Borneo pada 1995. [2]

Dedikasi Ka Orangutan[édit | édit sumber]

Birute mimiti ka Tanjung Puting, Kalimantan Tengah taun 1971 jang ngariset watek orangutan dina naungan promotor Louis Leakey, ahli Paleoantrologi. Brute berhasil. Birute ngaraih dokter dari Univercity of california Los Angeles (UCLA) judulna Orangutan adaptation at Tanjung Puting Reserver, centar borneo 1978.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Birute, Galdikas-Brindamour (1975). "Orangutans, Indonesia's "People of the Forest"". National Geographic Magazine. 
  2. a b Media, Kompas Cyber. "Sebentuk Cinta Profesor Birute pada Orangutan Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-03-07. 
Nulis.jpg