Blénder

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adun

Blénder nyaéta alat éléktronik dina bentuk wadah anu dilengkepan péso anu muterkeun anu dianggo pikeun ngagaur, nyampur, ngagiling, atanapi ngalemeskeun bahan-bahan tuangeun. Sabeulahna bentukna sapertos baling - baling pondok anu napel dina handapeun wadah. Péso ieu diputer gancang sareng kakuatan motor supados tiasa langsung nyampur, rendang, sareng ngabubarkeun bahan-bahan anu di lebetkeun kana éta. Blénder ogé umumna gaduh kontrol gancang pikeun rotasi wilah dina wadah. Blénder biasana dianggo di dapur atanapi di palang. Adun dina bentuk bobot sareng tanpa wadah disebut blénder immersion ( immersion blénder ). Alat ieu tiasa dianggo langsung pikeun mash tuang anu nuju asak dina wajan .

Rujukan[édit | édit sumber]