Borogod

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Borogod
Borogod pikeun indung curuk
Borogod buhun

Borogod nyaéta pakakas anu dirancang paranti ngahijikeun dua pigeulang leungeun jelema. Kajieun tina dua geulang anu dihubungkeun jeung ranté pondok, unggal geulang bisa dibuka jeung ditutup maké konci. Pangaborogodan ilaharna dilakukeun pikeun nyegah jelema kabur ti tahanan. Aya ogé borogod suku, borogod leungeun anu mibanda borogod indung curuk, jeung sajabana. Borogod bisa dijieun tina baja anti tai hiangan, baja karbon, aluminium, atawa polimér.

PlastiCuffs[édit | édit sumber]

PlastiCuffs atawa FlexiCuffs nyaéta borogod tina palastik anu hampang, bisa dibawa kalawan jumlah anu gedé ku pulisi anti huru-hara, misalna pikeun nartibkeun protés jeung riributan. Sajaba ti éta, sababaraha maskapéy panghiberan ogé ayeuna mah mamawa borogod palastik pikeun nahan panumpang anu motah teuing atawa suspect térorismeu. Borogod palastik ngan bisa diuculkeun ku cara diteukteuk maké alat anu seukeut.

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]