Polimér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Polimér nyaéta istilah generik nu dipaké pikeun ngadadarkeun molekul panjang. Molekul panjang ieu diwangun ku unit struktural jeung unit ulangan nu kasambung ku beungkeut kimia. Prosés ngarobah unit-unit ieu jadi polimér disebut polimérisasi, sedengkeun unit-unitna disebut monomér, nu biasana molekul leutik nu mibanda beurat molekul handap.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Kimia

Kimia analitis | Kimia organik | Kimia anorganik | Kimia fisik | Kimia polimér | Biokimia | Élmu bahan | Kimia lingkungan | Farmasi | Térmokimia | Éléktrokimia | Kimia inti | Kimia komputasi
Tabel periodik | Daptar sanyawa