Boron

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Boron

Boron nyaéta hiji unsur kimia dina tabél périodik anu miboga lambang B jeung nomor atom 5.[1] Boron mangrupa unsur non-logam jeung mangrupa hiji-hijina non-logam tina kelompok 13 tabél périodik unsur.[2] Boron aya dina kondisi kakurangan éléktron ku sabab miboga p-orbital kosong.[2] Ieu unsur miboga sawatara bentuk, nu pangilaharna mah nyaéta boron amorf dina wangun bubuk lestreng, teu réaktif kana oksigen, cai, asam jeung basa.[2] Boron ngaréaksi jeung logam pikeun ngawangun borida.[2] Dina suhu kamar, boron mangrupa konduktor listrik anu goréng tapi mangrupa konduktor anu hadé dina suhu luhur.[2] Sanyawa nu pangékonomisna sarta nu penting tina boron nyaéta natrium tetraborat dekahidrat (Na2B4O7 • 10H2O), atawa boraks téa.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Tabel Periodik (Indonesian Periodic Table)". PTable. Diakses tanggal 3/12/2016. 
  2. a b c d e f "Boron (B): Fakta, Sifat, Kegunaan & Efek Kesehatannya". Amazine. Diakses tanggal 3/12/2016. 
Nulis.jpg