Bréksi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
WATU TOGOG PANTAI SIUNG.jpg

Bréksi mangrupa batu diwangun ku popotongan - fragmén mineral pegat atawa batu sedimén babarengan ku matriks rupa [1] nu tiasa sarupa atawa béda ti komposisi sempalan. Bréksi boga bentuk nyudut.

Kecap bréksi diturunkeun tina Italia , hartina "leupas karikilan" atawa "batu dijieun ku karikil semen". Bréksi bisa boga rupa asalna béda, luyu jeung ngaran salaku bréksi sédimén, bréksi téktonik, bréksi beku, bréksi dampak na bréksi hidrotermal.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]