Bungbulang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Bulang)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bungbulang
Premna tomentosa
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
P. tomentosa
Ngaran binomial
Premna tomentosa

Bulang, bungbulang, Premna tomentosa Willd.[1]

Ngaran lokal: gembulang, leban capo, bebulang handak; bebuas, sarang burong, tembaroh, kyunbo, kyunnalin, nathabyu, po fan, sak ke kai, kapiat, saam pang, sak khe khwai.

Sebaran géograpis: Népal, India, Sri Lanka, Myanmar, Indocina, Muangtay, Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa, jeung Kapuloan Sunda Leutik.

Mangpaat: pikeun wangunan, mébelér, parabot tatanén. Pikeun ubar tradisional, akar jeung daun keur natambaan pasca-lahir jeung nyeri beuteung, kulit kaina keur diaré.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Priyadi, H., Takao, G., Rahmawati, I., Supriyanto, B., Nursal, W. I., Rahman, I. (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6 [1]