Sri Langka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Sri Lanka)
Jump to navigation Jump to search
Example.of.complex.text.rendering.svg Artikel ieu ngandung téks Indik.
Tanpa pangrojong rendering, anjeun meureun ningali tanda tanya, kotak atawa lambang-lambang tibatan karakter Indik; atawa posisi vokal nu teu tangtu jeung tanpa konjungsi.
SrilankaFont.png
இலங்கை ஜனநாயக சமத்துவ குடியரசு
Républik Sosialis Démokratik Sri Langka
Bandéra Sri Langka Lambang Sri Langka
Lagu
"Sri Lanka Matha"
[[:Media:|Musik]]  , [[:Media:|Nyanyi]] 
Location of Sri Langka
Ibu kota Sri Jayawardenapura-Kotte
6°54′N 79°54′E
Kota panggedéna Kolombo
Basa resmi Sinhala, Tamil
Pamaréntah Républik Sosialis Démokratik
 -  Présidén Maithripala Sirisena
 -  Perdana Mentri Ranil Wickremesinghe
Kamerdikaan ti United Kingdom 
 -  Didéklarasikeun 4 Pébruari 1948 
 -  Républik 22 Méi 1972 
Aréa
 -  Total 65,610 km² (ka-122)
25,332 mil² 
 -  Cai (%) 4.4
Populasi
 -  Perkiraan  2005 19,668,000[1] (ka-52)
 -  Sénsus 2001 18,732,255 
 -  Kapadetan 310 /km² (ka-35)
818 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total $86.72 miliar (ka-61)
 -  Per kapita $4,600 (ka-111)
GDP (nominal) Perkiraan 2006
 -  Total $26.794 miliar (ka-78)
 -  Per kapita $1,355 (ka-119)
Gini? (1999–00) 33.2 (sedeng
HDI (2004) Green Arrow Up Darker.svg0.755 (sedeng) (ka-93)
Mata uang Rupee Sri Langka (LKR)
Zona wanci (UTC+5:30)
TLD Internét .lk
Kode telepon +94

Sri Langka, ngaran resmina Républik Sosialis Démokratik Sri Langka (Basa Sinhala: 60px, Basa Tamil: இலங்கை; nu katelah Ceylon saméméh taun 1972) mangrupa nagara pulo di Asia Kidul, perenahna 31 kilometer (18½ mi) kiduleun basisir India. Kawentar minangka Mutiara Samudra India,[2] nagara ieu mangrupa tempat cicingna kurang leuwih dua puluh yuta urang pangeusi.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Department of Census and Statistics Estimated mid year population by sex and age, 2003 - 2005
  2. Pearl of the Indian Ocean, The Sunday Tribune
  • Brow, James: Vedda villages of Anuradhapura: The historical anthropology Of a community in Sri Lanka, University Of Washington Press, Séattle, 1978.
  • Codrington, H. W.: A Short History of Ceylon, New Delhi 1994 (Reprint. Asian Educational Services)
  • De Silva, Chandra Richard: Sri Lanka - A History, New Delhi 1987 (2nd, revised ed. 1997)
  • De Silva, K. M.: A History of Sri Lanka. New Delhi, Penguin, xvii, p. 782, 2005.
  • Devendra, T. and D. Gunasena: Sri Lanka: The Emerald Island, (New Delhi 1996), Roli Books.
  • Domroes, Manfred: After the Tsunami: Relief and rehabilitation in Sri Lanka, New Delhi, Mosaic Books, 1st ed. 2006.
  • Gunaratne, Shelton A.: The Taming of the Press in Sri Lanka. Journalism Monographs No. 39, May 1975.
  • Johnson, B. L. C., and M. Le M. Scrivenor.: Sri Lanka Land, People and Economy, Heinemann Educational Books Ltd, London, 1981.
  • Knox, Robert: An Historical Relation of the Island of Ceylon in the East Indies, New Delhi 2004 (Reprint. Asian Educational Services)
  • Mendis, G.C.: Ceylon Today and Yesterday, Colombo 1957 (3rd edition 1995)
  • Sedere, Upali M.: Context of Educational Reforms Then and Now: 121st C. W. W. Kannangara *Memorial Address, Ministry of Education, Isurupaya, Battaramulla, October 13, 2005
  • Smith, Vincent A.: The Oxford History of India, Oxford 1958 (4th edition 1981)
  • Williams, Harry: Ceylon Pearl of the East, Robert Hale Limited, London, Great Britain, 1950.
  • Williams, H.: Ceylon : Pearl of the East Delhi, Surjeet, 2002
  • Philippe Gilbert: Les Larmes de Ceylan Ed. des Equateurs, France, 2005

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Sri Lanka ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-su-without-text.svg Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Pamaréntahan
Wisata
Bisnis
Lianna