Cangéhgar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cangéhgar
Stavenn Gallus varius 0.jpg
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
G. varius
Ngaran binomial
Gallus varius
Shaw, 1798

Cangéhgar (Gallus varius) atawa nyaéta manuk ukuran sedeng ti famili Phasianidae, hayam leuweung ti kapuloan Sunda. Kelir buluna dikromatik sacara séksual. Nu jalu katempo semu hideung mun ti kajauhan, padahal mun geus deukeut mah rada warna-warni.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • BirdLife International (2004). Gallus varius. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Dipulut ping 09 May 2006. Database entry includes justification for why this species is of léast concern

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]