Lompat ke isi

Cangcaratan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas


Cangcaratan, Néonaucléa lancéolata (Blume) Merr., tutuwuhan Rubiacéae.

Ngaran lokal: bangkal; Malaysia: lenggaung, mengkal; Piilipina: kalamansanai, hambabalud

Sebaran géograpis: India, Myanmar, Indocina, Cina kidul, Thailand, sapanjang wewengkon Malesia, Kapuloan Solomon, Melanesia, Mikronesia, jeung Australia kaler.

Mangpaat: pikeun wangunan, rawayan, jandela, parahu, mebeler, lomari, peti.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Priyadi et al (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6